Aangepaste openingsuren tijdens eindejaarsperiode

Tijdens de feestdagen hebben de meeste stads- en OCMW-diensten aangepaste openingsuren. Het stadhuis, Toerisme Geel, cultuurdienst, Archief, stedelijke werkplaatsen, de Noordzuiddienst en de administratieve diensten van het OCMW zijn gesloten van dinsdag 24 december 12u tot en met vrijdag 27 december en van dinsdag 31 december tot en met donderdag 2 januari. Bij Toerisme Geel kan je wel terecht op zaterdag 28 december. De bibliotheek en jeugddienst zijn gesloten van dinsdagmiddag 24 tot en met donderdag 26 december en van dinsdagmiddag 31 december 12u tot en met donderdag 2 januari. Het cultureel centrum is gesloten van 23 december tot en met 4 januari. Het Gasthuismuseum is gesloten van 23 december tot en met 2 januari. Het stedelijk zwembad is gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari. Vrijdag 3 januari is het zwembad gesloten vanaf 17u.

meer info: onthaal, 014 56 60 01, info@geel.be

Kerstlezing en workshop voor kinderen

Vind jij Kerstmis ook zo fijn? Hou je van een mooi versierde kerstboom? Mira Muis droomt van zo’n boom. Ze gaat in het bos op zoek naar spullen om de kerstboom te versieren. Op zaterdag 21 december kunnen kinderen vanaf 5 jaar om 10u in de bib luisteren naar ‘Omdat het Kerstmis is…’, een interactief en muzikaal verhaal. Aansluitend om 10.30u kunnen de kinderen hun creativiteit botvieren tijdens de workshop ‘ik tover een muzikale kerstboom’. Deze activiteit is een samenwerking tussen de bib, kunstacademie en muziekacademie.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Welzijnszorg Kempen zoekt vrijwilligers-chauffeurs

In 214 wil Welzijnszorg Kempen een nieuwe vervoersdienst opstarten in het arrondissement Turnhout. Deze nieuwe dienst heeft als doel aangepast vervoer aan te bieden aan personen die een ernstige mobiliteitsbeperking hebben, die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en ook niet terecht kunnen bij hun voorziening. Ter voorbereiding van deze nieuwe vervoersdienst zoekt Welzijnszorg Kempen vrijwilligers die voor deze nieuwe dienst willen rijden. De opleiding van de vrijwilligers start in januari. Ben je gemotiveerd om rolstoelgebruikers te vervoeren? Heb je enkele uren per dag of per week tijd? Hou je van sociaal contact? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om even contact op te nemen.

meer info: Welzijnszorg Kempen, 014 56 42 64, Kristien.VanCamp@iok.be

Proefproject kinderopvang op woensdagnamiddag

De vraag naar buitenschoolse kinderopvang neemt steeds toe. Vooral woensdagnamiddag vormt voor veel ouders een probleem. In januari start het lokaal bestuur in de basisscholen van Ten Aard en Geel Zuid op woensdagnamiddag met een proefproject kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat buitenschoolse opvang geen verlenging mag zijn van de schooltijd. In de opvang mogen kinderen zelf kiezen wat ze doen. De Bengelbende staat in voor de organisatie van de opvang in beide scholen en zorgt voor de administratie en de inschrijvingen. De scholen stellen de nodige infrastructuur ter beschikking. Voor deze opvang zoekt Bengelbende nog enthousiaste begeleiders die zich op woensdagnamiddag kunnen vrijmaken van 11.45u tot 18.15u. Ben je een enthousiaste en creatieve persoon die ervoor wil zorgen dat de kinderen een leuke tijd beleven in de opvang?  Neem dan zo snel mogelijk contact op met coördinator Christine Heylen via onderstaande gegevens. Zij beantwoordt graag al je vragen.

meer info: Bengelbende, 014 56 73 45, bengelbende@ocmwgeel.be

Rookmelder kopen via provinciebestuur

Rook is de belangrijkste doodsoorzaak bij brand. Met een goed geplaatste rookmelder heb je vier keer meer kans om een brand te overleven. Daarom wil het provinciebestuur iedereen overtuigen om een rookmelder te installeren. Bij woningbranden vallen jaarlijks 120 dodelijke slachtoffers in ons land. De meesten worden in hun slaap verrast door de giftige rook die bij een brand vrijkomt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, maakt de rook je niet wakker, maar versuft en vergiftigt hij je in je slaap. Rookmelders voorkomen brand niet maar wekken je zodra ze rook detecteren. Zo heb je tijd om jezelf en je gezinsleden in veiligheid te brengen. Wil je een rookmelder kopen? Dat kan online via de website van de provincie Antwerpen.

meer info: www.provant.be

Eindejaarsopendeur centrumhandelaars

Op zondag 22 en 29 december kan je Geel centrum nog genieten van de opendeurdagen bij de centrumhandelaars. Nog op zoek naar een cadeautje, een nieuwe outfit of gewoon zin om te genieten van de kerstsfeer? Zak dan zeker af naar het centrum. De winkels openen hun deuren om 13u.

meer info: www.geelcentrum.be